Към момента има само един действащ документ, подписан от Николай

...
Към момента има само един действащ документ, подписан от Николай
Коментари Харесай

Борисов разочарован от лъжата на могъщия Денков“

Към момента има единствено един настоящ документ, подписан от Николай Денков и Мария Габриел, който урегулира назначенията в регулатори и институции като " Пирогов " и досега, в който ПП/ДБ нарочили шефа на болничното заведение Валентин Димитров поради абсурда със съветника на Тодор Тагарев Мустафа Емин от преди няколко месеца.

Така изясни повода за следващия трус в " некоалицията " ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание.

" Вицепремиерът Габриел сложи въпроса на премиера Денков, като съобщи, че не е съгласна с тази промяна. А с Асен Василев и Христо Иванов се разбрахме тези решения за назначения да се взимат взаимно. Вчера от границата с Турция Асен Василев персонално ми се обади , сподели:

" Това са цялостни нелепости, по този начин не се прави, апелирам те, изчакай ме до 14 часа, тъй като имаме да решаваме толкоз значими неща като бюджет, регулатори, Шенген, Еврозона ... " Мина два часа, нищо не се случи, в противен случай - чухме по какъв начин министър председателят Денков ни прати да си гледаме работата ", даде детайлности от кухнята някогашния министър председател, обвинявайки в неистина и министър-председателя Денков и финансовия министър Валсилев.
 Тук имаме проблем - Денков сюрпризиран от агресивността на ГЕРБ
Тук имаме проблем - Денков сюрпризиран от агресивността на ГЕРБ

Не изключва следващият рейд към дерогацията да е с цел да се смъкна цената на компанията

Обясни и проблема с отпадането на дерогацията за импорт на съветски петрол - и ГЕРБ, и ПП/ДБ били съгласни тя да отпадне, само че вторите желали това да стане чак от 1 март. " Защото споделят - тогава не ни интересува, тъй като министър председател ще е Мария Габриел и отговорността ще носи ГЕРБ. Ако влезе от 1 януари, тогава, видите ли, могъщият Денков може да се огъне и да носи самичък отговорност . Което отново е нелепост, тъй като когато ние сме предложили това, не виждам по какъв начин ще се дръпнем от януари месец ".

Честно ли е това, попита реторично той с отчаян звук.

" Найо, ти като остарял пиараджия знаеш - който се е захванал с " Пирогов ", това държавно управление е паднало ", обърна се Борисов към стоящия паралелно до публицистите пресаташе на " Промяната " Найо Тицин.

Борисов отхвърли и изказванията на премиера Николай Денков от вчерашния ден, че само че точно ГЕРБ били повода то към момента да не е реалност , въпреки и за него да се приказва от месец юни.

" Ако някой желае да има такова съглашение, то до момента да го е имало. Ако би трябвало да им отговоря по техния метод - до момента те единствено споделят - ами ГЕРБ да го предложат. Но в този момент, когато ротацията пристигна на процедура, те всеячески желаят, сложени в същите условия както ние в този момент - да вземем за пример да научат, че министър председателят Габриел уволнила шефа на " Пирогов "... Е, ще им е хубаво ли? И в този момент приритват да има такова съглашение... ", продължи с неласкавите думи към " некоалиционните " си сътрудници той в отговор на въпрос на News.bg.

А дали ГЕРБ ще изпълнят заканата си, отправена във вторник от Десислава Атанасова, че няма да гласоподават нито едно предложение на Министерски съвет, до момента в който няма написан механизъм за назначенията?

" Това не е нито протест, нито напук. До този миг решенията на Министерски съвет са меко казано слаби. И по тази причина се постановяваше в Народното събрание да поправяме, да поемаме отговорността на Министерски съвет за зърнопроизводителите, помните, за енергетиката, за Украйна. И ги приехме солидарно. И по този начин солидарно би трябвало да приемем и дерогацията. Така че просто ще послушаме акад. Денков, аз съм въпреки всичко единствено един лекар на науките, и ще бъдем доста работливи в Народното събрание. И тъй като към бюджета има доста забележки от всички, ще бъдем доста работливи ", закани се ръководителят на ГЕРБ.

Всеки ден Борисов имал срещи с водачите на ПП/ДБ , само че след това те заедно по през целия ден били в кабинета на Делян Пеевски от Движение за права и свободи, възмути се от обвиняванията на " положителните сили ", че ГЕРБ и Движение за права и свободи били в действителност едно цяло.

" Кирил Петков, Делян Пеевски, Христо Иванов, Атанасов, Данчо Цонев. Аз имам процедура откакто свърша работата в Народното събрание, да си отида в централата и да си виждам кметовете. След това те по през целия ден са в стаята на Делян Пеевски. По през целия ден в неговия кабинет. И това двуличие, тези опорки по медиите... "

Попитан от News.bg дали към момента счита, че " 7-8 " министри не си правят работата и какъв брой би сменил при ротацията, Борисов смекчи тона си по отношение на " некоалиционните " си сътрудници.

" Това, което вършим, е нещо неповторимо, само в света. Ако бях политически анализатор, постоянно щях да започвам с това, че нововъведението в България да има " некоалиция ", плаващи болшинства сред партии, които даже враждуват, е висша политическа дарба. В момента на фона на всичко това ние демонстрираме висша политическа дарба да управляваме ", влезе в политологически разбор експремиерът, само че се оплака - и той, както Христо Иванов да вземем за пример получавали гневни СМС-и от партийни симпатизанти, само че разбирали, че опция на сглобката нямало.
 Нов трус в
Нов трус в " некоалицията " - този път поради " Пирогов "

ГЕРБ няма да гласоподават нито един законопроект на Министерски съвет, до момента в който не проработи механизъм за общо взимане на решения в сглобката
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР