Към момента има предложения от страна на концесионерите на 15

Към момента има предложения от страна на концесионерите на 15 ...

15 плажа предлагат безплатни чадъри и шезлонги.


Към момента има предложения от страна на концесионерите на 15 плажа да предоставят на посетителите си това лята безплатни чадъри и шезлонги срещу неплащане от тяхна страна на такса в бюджета за ползването на пясъчните ивици. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, която в четвъртък заедно с колегите си, отговарящи за земеделието и икономиката Десислава Танева и Емил Караниколов представиха инициативата на правителството и бизнеса за създаване на онлайн платформа "Преоткрий България" за привличане на български и чужди туристи, която да се превърне в доброволен стандарт за спазване на противоепидемичните мерки срещу коронавируса.

Кои са плажовете, които са съгласни да дават безплатно чадъри и шезлонги срещу опростяване на дължимата концесионна такса за 2020 г., Ангелкова не посочи. Тя припомни, че в края на седмицата изтича срокът, в който частните стопани и наематели на плажовете ще кажат дали са готови да дават безплатни или по-евтини плажни принадлежности срещу спестяване на дължимото възнаграждения в бюджета.

Ангелкова представи и инициативата "Преоткрий България" която се отнася не само за Черноморието, а и за цялата страна. Идеята е на тази платформа да се включат хотели и ресторанти и през нея да може туристите да правят директни резервации за тях.

Караниколов допълни,че платформата цели насърчаване на туристите да летуват на българските курорти, но и да опитват български храни и рецепти. Комисия за защита на конкуренцията ще следи дали обявеното на платформата съответства на истината. Българската агенция за безопасност на храните също щяла да следи дали се спазва доброволният стандарт.

Министърът на земеделието и храните Десислава Танева декларира,че в България има достатъчно качествени свежи продукти, за да се задоволят хотели и заведения, за да изпълнят доброволния стандарт на "Преоткрий България".

Източник: mediapool.bg