Към момента има подадени документи на 26 партии и 8

...
Към момента има подадени документи на 26 партии и 8
Коментари Харесай

Избори 2021: Подадени са документи на 26 партии и 8 коалиции

" Към момента има подадени документи на 26 партии и 8 обединения, само че дежурни членове на ЦИК одобряват документи на претенденти за регистрация, които дойдоха малко преди 17 часа ". Това заяви Таня Цанева - представител на ЦИК, като посочи, че към момента не може да се уточни окончателният брой на политическите обединения, които ще вземат участие на парламентарните избори на 4 април. Днес в 17 часа изтече крайният период за подаване на заявките за регистрация на партии и обединения за присъединяване в идния избор.

По думите на Цанева от Централната изборна комисия към този момент са дали своите забележки по плана на протокола, направен от Министерството на здравеопазването:

" Когато го получим, уповавам се в края на седмицата, ще бъдат дадени инструкции на районните и секционните изборни комисии ".

ЦИК изтегля периодите на консултациите за състава на СИК с една седмица, а назначението на членовете на СИК да завърши към 1-ви март, с цел да могат да бъдат имунизирани искащите членове. Това изясни тя и акцентира, че здравният протокол включва имунизиране на състава на секционните изборни комисии.

Говорителката на ЦИК уточни, че за СИК са нужни най-малко 5-има членове, а за преносимите изборни секции и за секциите в чужбина са нужни трима членове.

В предаването " Нещо повече " Таня Цанева разяснява и подготовката за машинно гласоподаване на избори те:

" Имахме през днешния ден среща с представители на администрацията на Министерски съвет, с цел да уточним изискванията по наемане на склада, в който да се съхраняват машините. По отношение на доставката, изпълнителят се оправя доста добре ".

Цанева не чака актуализация на изборния бюджет, само че уточни, че има едно перо - медийни пакети, което е незнайно, тъй като не е ясна броя на партии и обединения, които не получават дотации, ще се записват в ЦИК и ще имат право на така наречен медийни пакети, които са 40 хиляди лв. за партия и 5 хиляди лв. за самостоятелен претендент.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР