Към момента грипната заболеваемост във Варна е 195 на 10

...
Към момента грипната заболеваемост във Варна е 195 на 10
Коментари Харесай

Грипът при децата с тежка симптоматика: Висока температура и болки в мускулите


Към момента грипната заболеваемост във Варна е 195 на 10 хиляди души, което е малко под нормата за оповестяване на грипна зараза. Тъй като обаче обстановката е динамична на следващия ден следва съвещание на комисията за битка с грипа. На него ще бъде решено дали учениците ще излязат във почивка.

И двете деца на Стиляна Николова са с едни и същи признаци.

" Много мощна кашлица, доста значителни, гъсти, тайни. Много мъчно се повлияват от медикаменти ", изясни Стиляна Николова.

Засега проблем с леглата за деца в лечебните заведения няма. В " Св. Марина " са заети 32% от тях, а в " Св. Анна " половината.

" Децата, които боледуват, имат много тежка симптоматика – с по 2-3 дни висока температура, с болки в мускулите. Но в края на краищата, удовлетворени сме, че инфекцията обгръща горните дихателни пътища, единични случаи има, в които заболяват и стигат до лечебни заведения ", разяснява доктор Юлияна Йоргова, педиатър.

В момента болните възпитаници в града са към 10%.

" Надявам се, че задоволително в точния момент и с задоволителна дълготрайност ще бъде така наречен грипна почивка, най-вероятно ще бъде образование онлайн, с цел да има време да се излекуват всички и да не стане по този начин като се върнем на учебно заведение, още веднъж да се върнем в изходна обстановка ", разяснява Петко Петков, шеф на СОУ „ Климент Охридски “.

" Мерките, които се подхващат, са непоколебим филтър на входа, стерилизация, ограничение на груповите занятия ", сподели кметът на Варна Иван Портних.

Заради висока заболеваемост бяха спрени занятията в учебното заведение в Аврен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР