Към момента финансовата загуба на Пирогов е 31,4 млн. лева.

...
Към момента финансовата загуба на Пирогов е 31,4 млн. лева.
Коментари Харесай

Хинков: Финансовата загуба на Пирогов е 31,4 млн. лв.

Към момента финансовата загуба на " Пирогов " е 31,4 млн. лв.. Това е 7 млн. повече спрямо предходната година. Размерът на личния капитал на сдружението е под записания. Това значи, че сега то е декапитализирано от позиция на финансовите му резултати. В болничното заведение има открити законови нарушавания от изпълнителния шеф. На базата на одитния отчет са взети решенията за освобождение. Не извършвам политически поръчки. Стъпката е съветвана с премиера и ръководителя на Здравната комисия. Това съобщи здравният министър Христо Хинков.

По думите му решението за освобождение на шефа не е взето скришно. " Това не е персонално мое решение, извършил съм, каквото повелява законът. Документите на оферти от мен нов шеф на " Пирогов " са импортирани в Търговския указател за регистриране на 4 декември. Процедурата по освобождение на остарелия началник изтича, едвам когато бъде вписан новият. Законодателят е планувал в сходни проблеми да няма вакуум и да не се нарушава приемствеността. Изпълнителният шеф носи отговорност за всички подписани контракти, плащания и други действия ", изясни той.

Хинков цитира няколко данни от инспекцията на " Вътрешен одит ".

" Към 30 септември " Пирогов`` записва позитивен финансов резултат 898 000 лв.. Същевременно регистрира доста повече насъбрани загуби спрямо предходни години. Има подписан контракт за банков заем, изплащанията на който не може да бъдат регистрирани като финансова облага. Чрез него се заплаща на разнообразни кредитори. Одитният отчет ще бъде огласен, щом завърши прокурорската инспекция. В момента не е допустимо ", изясни министърът.

По отношение на " Майчин дом " Хинков показа, че всички наднормени вземания са декларирани по законов ред. " Не бяха открити престъпления. Ако се открият такива, ще се вземат ограничения ", уточни Хинков. И добави, че инспекциите в държавните лечебни заведения са планови, само че ще има и изключителни, които ще преминат по график.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР