Към момента единствено хотел Его в курорта Минерални бани е

...
Към момента единствено хотел Его в курорта Минерални бани е
Коментари Харесай

Един хотел в Хасковско е заявил прием на украински бежанци от юни

Към момента само хотел " Его " в курорта Минерални бани е декларирал, че ще приема украински жители с краткотрайна протекция по филантропичната стратегия след 31 май, която обезпечава по 15 лв. дневно за човек, включвайки три хранения.

Това оповестиха от Областната администрация в Хасково след съвещание на Кризисния регионален център. Засега в него са настанени 50 души , осведоми регионалният шеф Катя Панева.

По нейните думи, представени от пресцентъра на управата, има запитвания от искащи да одобряват наранени от войната украинци. По филантропичната стратегия обаче могат да вземат участие единствено хотелиери, регистрирани в Единната система за туристическа информация (ЕСТИ).

Панева се обърна и към други хотелиери в района, които могат за тези 15 лв. да настаняват хора. Засега в област Хасково има над 10 души, които ще би трябвало да бъдат изведени от хотели и да им се намерят места за настаняване.

От началото на войната в Украйна през територията на региона са минали 539 украински жители. Към 23 май в хотели се намират 79 души, главно в Минерални бани, Хасково и в село Долно Черковище, сочи статистиката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР