Към момента е трудно да си представим какво ще донесе

...
Към момента е трудно да си представим какво ще донесе
Коментари Харесай

Google вече диагностицира сърдечни заболявания

Към момента е мъчно да си представим какво ще донесе изкуственият разсъдък за човечеството, по този начин както преди 25 години малко хора можеха да плануват приложението и смисъла на интернет. Мнозина настояват, че изкуственият разсъдък ще промени света сходно на метода, по който го направи общата мрежа, а към този момент ставаме очевидци и на първите артикули на технологията.

Наскоро стана ясно, че Гугъл са съумели да обучат изкуствен интелект да разпознава болести и да схваща най-различни елементи за човешкото тяло, като посредством специфични уреди гледа само в окото на човек.

Алгоритъмът на програмата е бил захранен с медицинските данни от над 300 000 души, страдащи от разнообразни болести. След като изкуственият разсъдък " научил " всички вероятни зависимости сред положението на очите и на цялото тяло, той придобил способността самичък да слага диагноза на хора със сърдечни болести.

Методът се разграничава от ирисовата диагностика, като уредите мерят цялостното положение на съдовете в окото, за които е известно, че са репрезентативни за здравето на други органи и системи в тялото. Така да вземем за пример технологията може да реши на каква възраст е даден пациент, дали пуши, с какво се храни и да разпознава редица болести.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР