Към момента е слабо вероятно в Хага да обвини във

...
Към момента е слабо вероятно в Хага да обвини във
Коментари Харесай

Керемедчиев: Путин може да бъде предаден на съда в Хага от следващо правителство

Към момента е едва евентуално в Хага да упрекна във военни закононарушения и разгласи заповед за арест на президента на Руската федерация Владимир Путин да докара действително до неговото задържане, само че надалеч не по този начин стоят нещата в бъдеще. Това разяснява пред bTV специалистът по интернационалните връзки и някогашен заместник-министър на външните работи Милен Керемедчиев.

" Много мъчно може да се арестува главата на една от най-силните във военно естество страни, а и съгласно мен Путин няма да направи подобен опит да провокира интернационален скандал, посещавайки страни, в които важат решенията на съда в Хага. Но всичко се трансформира в този свят, в един миг президентът Путин няма да бъде на власт. При промяната на управлението и неговото премахване или събаряне от власт в бъдеще, идващото съветско държавно управление може да вземе решение той да бъде екстрадиран в Хага , където да бъде съден като военнопрестъпник ", сподели той. И даде образец с Милошевич и редицата югославски генерали, предадени на съда от идната власт.
 Съединени американски щати не признават МНС, само че одобряват заповедта за арест на Путин
Съединени американски щати не признават МНС, само че одобряват заповедта за арест на Путин

Вярват, че Москва е направила закононарушения в Москва

Иначе самото решение има голям отрицателен имиджов резултат върху Кремъл, уточни специалистът.

" Това е голяма вест, защото за последно през 2009 година е имало заповед за арест на Международния углавен съд против настоящ президент - президентът на Судан. Това е доста сериозен акт, който демонстрира решимостта на съда в Хага да разобличи военни закононарушения , които се правят в Русия. "

Сред главните последствия, с изключение на чисто имиджовите, за съветския президент, ще бъде и това, че той " по-скоро " няма да може да посещава всички 123 страни, утвърдили Римската спогодба, т.е. които признават актовете на Международния углавен съд. " Както и посещаване на огромни конгреси като Г-7, Г-20, също няма да може да реализира, защото в множеството случаи те се организират в страни членки на конвенцията ".

Основният удар против Путин обаче, показва Керемедчиев, е това, че светът се сплотява към това, че в Украйна се правят зверства и закононарушения.
 Ще се опасява ли Путин да пътува? Песков няма отговор
Ще се опасява ли Путин да пътува? Песков няма отговор

Русия, както и редица страни, не признава юрисдикцията на този съд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР