Към момента бизнесменът Васил Божков е изчистил всичките си задължения

...
Към момента бизнесменът Васил Божков е изчистил всичките си задължения
Коментари Харесай

Лукойл и Васил Божков са без задължения към бюджета

Към момента предприемачът Васил Божков е изчистил всичките си отговорности към бюджета. „ За интервала, за който е проверяван, е чист. “ „ Лукойл “ – също по този начин не дължи нищо и си заплаща постоянно налозите. Tова разгласи в изявление за Нова телевизия изпълнителният шеф на Националната организация по приходите (НАП) Румен Спецов.  „ Лукойл “  „ Лукойл “ непрестанно е проверяван, а ревизионната активност е съсредоточена върху това да откри дали има противоречие в заявеното. Румен Спецов отхвърли обаче да отговори дали има доста ревизионни актове на Национална агенция за приходите, които да са оспорени от компанията и да падат в съда. Проверката на Национална агенция за приходите на българи с парцели в Гърция и Дубай посочила разминавания единствено на 3 лица от 2000. Страхотна вест е, че има българи с легални приходи, с които да си разрешат парцели в непознати страни, неприятната вест е, че тези приходи не са вложени в България, разяснява Румен Спецов. Иначе данъчните били длъжни да създадат тази инспекция, с цел да защитят публичния интерес и да са сигурни, че го вършат, макар че тя не е довела до сериозен доход към бюджета на страната.
Барселонагейт Ревизионното произвеждане е завършило. В рамките на данъчното следствие е открито едно лице с противоречие на приходите, само че към този момент всичко е платено. Установено е противоречие и при едно лице, което обаче не попада в обсега на български жители, той е със статут и е предаден на съответните управляващи да бъде обложено там. Румен Спецов не уточни дали става въпрос за Испания или Турция, накъдето стана ясно, че водят следите на парите. Останалите са обложени у нас, където е открито противоречие и към този момент всичко по нашето законодателство е платено.

БФС Национална агенция за приходите ще ревизира цялата финансова активност на Българския футболен съюз (БФС). Румен Спецов чака обаче всичко да е наред, само че когато приключат инспекциите Национална агенция за приходите, ще изнесе данните. Национална агенция за приходите не реализира политически поръчки или политически чадър, увери още Румен Спецов. Асен Василев в никакъв случай не му се е обаждал, а на въпрос дали това е правил министър председателят Николай Денков, шефът на Национална агенция за приходите отговори: „ Няма по какъв начин да стане “ и изясни, че двамата политици имат задоволително чест и морал, с цел да не го създадат, а и самият той също.

Идеите на Асен Василев не са екзотични Идеите на Асен Василев за промени в данъчните закони не са екзотични, а се ползват в доста страни в света. Това, съгласно Спецов, се отнася и за „ донус – бонус “, това е процедура в други страни. Така или другояче данъчните получават сигнали, а Национална агенция за приходите е събрал 600 000 лв. за година от сигнали и без да раздава награди. От началото на годината са получени 4500 сигнала за разнообразни нарушавания – от неиздаване на фактури и касови бележки, до неплащане на наеми, налози и така нататък „ Бонус-донос “ Мярката „ бонус-донос “ бе отхвърлена от Народното събрание, както и мярката клиентът да има право да не заплати, в случай че не е получил касова записка. И за нея Румен Спецов изясни, че се ползва – в Гърция и в Румъния тя е въведена от 10 година Тези ограничения спомагали да се изсветлява стопанската система, дружно с мярката за облагането на бакшиша. Националната организация за приходите към този момент продава на търг коли, иззети от пияни или дрогирани водачи. За разлика от другите доходи – за тези изпълнителният шеф на организацията Румен Спецов се надява не да порастват, а да понижават и мярката за има предпазен резултат, тъй като „ това, което се случва по пътищата е неприемливо “, уточни той.  Но даже и да няма сериозен резултат, данъчните ще продължат, защото това им е вменено като обвързване по закон.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР