Към момента България може да се похвали, че има 3000

...
Към момента България може да се похвали, че има 3000
Коментари Харесай

Николов: България може да се похвали с 3000 добре обучени доброволци

Към момента България може да се похвали, че има 3000 добре подготвени доброволци. 3000 души, подготвени във всеки един миг да оказват помощ на човек в неволя. Хора, минали през нашите образователни центрове и получили съответната подготовка.

Това сподели шефът на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Комисар Николов заяви, че следва през новата година да основат доброволни отряди в 22 общини с население под 20 хиляди индивида, с цел да могат в края на 2018-та да се похвалят с почти 3500 доброволци в 250 структури към общините.

Доброволчеството най-общо казано е осъзнато решение да дариш личния си труд безплатно, да окажеш помощ със своите познания и старания на индивида изпаднал в неволя, на този, който има потребност от тях, съобщи Николай Николов.

Тихомир, Георги и Милен са тримата доброволци, реагирали неотложно на сигнал за пожар в здравна работа и помогнали за безвредното извеждане на хората от постройка. На 20 декември тази година в здравната работа в село Овча могила, община Свищов, поражда пожар. Те подхванали дейности по евакуирането на 30 души с деменция и 5 души личен състав от Центъра за настаняване от фамилен вид на пълнолетни лица с деменция.

Тримата мъже бяха наградени през днешния ден от вътрешния министър Валентин Радев с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи за героизъм и заслуга 3 степен поради проявената от тяхна страна смелост в съответна обстановка, заставаща живота и здравето на хората, и за оказано подпомагане и помощ на Министерство на вътрешните работи.

„ Държавата се оправя дружно с всичките си жители. Това сме го казвали неведнъж по доста мотиви, и за престъпност когато става дума, в това число за телефонните измами. Ето по този начин би трябвало да създадем, това е бъдещето, това е Европа. Така работи света - с доброволчество ”, сподели Валентин Радев. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР