Към момента 1100 войници участват в мисията на ЕС за

...
Към момента 1100 войници участват в мисията на ЕС за
Коментари Харесай

1100 украински войници се обучават в ЕС

Към момента 1100 бойци вземат участие в задачата на Европейски Съюз за образование на украинската войска, сподели висшият представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел при посещаване на подготвителен лагер в полския град Бжег.

И добави, че задачата демонстрира волята на Европа до поддържа Украйна в отбраната ѝ против Русия.
Днес всички са съгласни, че украинската войска е една от най-хубавите армии в света. Те потвърдиха, че в действителен пердах са едни от най-хубавите в света. Съпротивляваха се на съветската експанзия както никой не би могъл да чака... Мисията за военна помощ е осезаемо доказателство и илюстрация на цялостната европейска воля за поддръжка на Украйна: военна, финансова, икономическа и политическа. Нашата поддръжка се развива и ще продължи да се развива.
Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността 

Министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз утвърдиха задачата на 14 ноември. Официалното начало бе обещано ден по-късно. Няколко европейски страни към този момент образоваха по това време украински бойци въз основа на национални съглашения.

Обученията ще се организират в 20 страни членки на Европейски Съюз, а общият брой на подготвените бойци ще доближи най-после 15 000. Мисията ще бъде финансирана от Европейския съюз, като разноските по нея възлизат на 100 милиона евро.

В допълнение към това ще има още 15 милиона евро за муниции, както и за покриване на разноските на обособените страни. Германският Бундесвер възнамерява да взе участие в задачата с обезпечаване на бойна подготовка и тактически учения. До 5000 украински бойци ще могат да бъдат подготвени в Германия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР