Към момента 11 300 служители на МВР са заявили желание

...
Към момента 11 300 служители на МВР са заявили желание
Коментари Харесай

11 300 служители на МВР са поискали да бъдат ваксинирани

Към момента 11 300 чиновници на Министерство на вътрешните работи са декларирали предпочитание за имунизация против Covid-19, от общо 48 800 чиновници на министерството. Това заяви вътрешният министър Христо Терзийски на брифинг пред Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи в София.

Служителите, декларирали доброволна имунизация, са от патрулно-постова и охранителна полиция. Очакват се да бъдат доставени фризери за предпазване на имунизацията в болничното заведение на Министерство на вътрешните работи, която е основала организация да извърши имунизацията посредством мобилни екипи и на място. Към момента инфектираните чиновници на Министерство на вътрешните работи с ковид са 1500, а от 13 март до момента 4002 чиновници са дали позитивен резултат за Covid-19.

Министър Терзийски заяви още, че с разпореждане на Министерски съвет през днешния ден по бюджета на Министерство на вътрешните работи се отпускат 28 млн. лева 5 млн. лв. от тях ще бъдат ориентирани към Медицинския институт. Останалите 23 млн. лв. ще бъдат разпределени към чиновниците на Министерство на вътрешните работи, които от началото на Коронавирус епидемията работят на първа линия. По думите на Терзийски по този метод държавното управление прави оценка работата на Министерство на вътрешните работи в комплицираната конюнктура.

Директорът на института проф. Ненчо Смилов съобщи пред медиите, че със средствата ще се купи нов скенер, ще се подкрепи унищожаването на болнични боклуци, както и структурите, които работят с болни от ковид в приблизително и тежко положение.

По мотив инспекциите във връзка със студентския празник и спазването на епидемиологичните ограничения, министър Терзийски съобщи, че в София е било открито работещо заведение с 40 души клиенти. Извършени са били над 1000 инспекции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР