Към Ламбрехт имаше голям скептицизъм, че ще приведе Бундесвера във

...
Към Ламбрехт имаше голям скептицизъм, че ще приведе Бундесвера във
Коментари Харесай

Германският министър на отбраната се оттегли след серия от грешки

Към Ламбрехт имаше огромен песимизъм, че ще приведе Бундесвера във форма на фона на войната на Русия в Украйна. Тя получи редица насмешки малко след началото на войната в Украйна, когато сподели, че Берлин ще помогне на Киев с 5000 каски. Германия е подложена на напън да утвърди увеличение на интернационалната военна поддръжка за Киев.
Министърът на защитата на Германия Кристин Ламбрехт подаде оставка на фона на инспекцията на отговора на Берлин на войната на Русия в Украйна. " Днес помолих канцлера да бъде освободена от ролята на министър на защитата ", сподели тя в изказване в понеделник.

Оставката й е кулминационната точка на възходящия песимизъм за способността ѝ да приведе немската войска във форма на фона на войната на Русия в Украйна, макар че беше контрактуван специфичен фонд от 100 милиарда евро за тази цел.

Реклама
Ламбрехт, която беше подложена на остри рецензии за отношението си към отбранителната политика, както и за поредност от гафове, сподели, че " медийният фокус " върху нея не е оставил място за фактическа полемика по отношение на немската военна политика и политиката за национална сигурност. Ламбрехт беше индивидът, който канцлерът Олаф Шолц искаше да предвожда страната в новата епоха на защита, която беше оповестена скоро откакто Русия атакува Украйна през февруари предходната година.
Бавни реакции
Но тя се сблъска с офанзиви поради бавния ритъм на промени в Бундесвера - федералната войска, и опити за надграждане на нейното съоръжение. Друга причина за публичното неодобрение е фактът, че през декември 2021 година тя призна, че не познава другите армейски звания. Пет месеца по-късно тя призна, че към момента не ги е научила.

Ламбрехт получи редица интернационалните насмешки малко след началото на войната в Украйна, когато беше запитана дали Германия ще даде военна помощ и отговори, че ще изпрати на Киев 5000 каски.

" Фокусът на медиите в продължение на месеци върху моята персона надали разрешава обективно отразяване и полемика за бойците, въоръжените сили и курса на политиката за сигурност в полза на жителите на Германия ", сподели тя, представена от CNBC. " Ценната работа на бойците и многото стимулирани хора в промишлеността би трябвало да бъдат на напред във времето ", добави тя. " Благодаря на всички, които се ангажират с нашата сигурност всеки ден и откровено им искам най-хубавото за бъдещето ", добави тя при оповестяването на отдръпването си.
Реклама Тежко въоръжение за Украйна
Нейната оставка, която се очакваше от дни, идва в миг, когато Берлин е изправен пред идно решение дали да изпрати създадени в Германия танкове Leopard 2 в Украйна. Наследникът на Ламбрехт също по този начин би трябвало да реши и дали да разреши на други европейски страни да го създадат.

Германия е подложена на напън да утвърди увеличение на интернационалната военна поддръжка за Киев, а отбранителните качества на Берлин бяха сложени под въпрос, откакто няколко танка модел " Пума " бяха извадени от употреба по време на скорошно военно обучение.

Ламбрехт трябваше да се срещне с американския си сътрудник Лойд Остин в четвъртък преди срещата на интернационалните съдружници на Киев в американската военновъздушна база Рамщайн на идващия ден. Канцлерството не разгласи неотложно нейния правоприемник, само че вероятните претенденти включват Ева Хьогл, която е парламентарният комисар по въоръжените сили, която документира неприятното положение на немската войска. Сиимтие Мюллер, младшият министър на защитата, е едно от другите спрягани имена.
Предупреждение
Германски танкове " Леопард 2 " могат да се доставят на Украйна най-рано през 2024 година, предизвести пред Bild изпълнителният шеф на компанията - производител на тези танкове, Rheinmetall, откакто посланикът на Киев в Берлин прикани да се работи бързо с изпращането на танкове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР