Към края на януари се очаква да настъпи грипна вълна.

...
Към края на януари се очаква да настъпи грипна вълна.
Коментари Харесай

Проф. Ива Христова алармира: В края на януари настъпва...

Към края на януари се чака да настъпи грипна вълна. За това предизвести проф. Ива Христова, заместник-директор на Центъра по заразни и паразитни заболявания пред Българска национална телевизия.

Тя уточни, че грипният вирус закъснява и по начало упованията на експертите са грипната вълна да бъде много по-ниска.
За идното дойде на имунизацията на Moderna през днешния ден разгласи проф. Христова. По думите й разликите с другата ваксина са дребни, в стабилността на имунизацията и за нейното предпазване.

Moderna е постоянна до 6-7 месеца на минус 15 до минус 25 градуса за разлика от "Пфайзер ". Ваксината на Moderna ще бъде постоянна до един месец в ледник. Извадена от хладилника, тя ще бъде постоянна до 12 часа.

Ваксината няма да се разтваря и главната разлика е в количеството на микрограмите. Отново ще има преваксиниране само че не на три седмици, а на четири седмици с имунизацията на Moderna.

Проф. Христова увери, че за имунизацията на Moderna няма да има разлики сред мъж, жена и другите болести. Хронично болните хора също могат да употребяват имунизацията на Moderna.

Ваксината на "Астра Зенека " е с по този начин наречената векторна имунизация. Още не престават изпитвания по нея и се чака скоро тя да добие лиценз.

Остава открит въпросът за още ваксини, които ще влязат в разрешителни лист за имунизацията.

Проф. Ива Христова уточни, че е доста рано да се каже дали коронавирусът ще се популяризира след поставената ваксина. Ваксинирането ще понижи неведнъж обаче разпространяването му, увери тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР