Към края на седмицата е възможно здравните власти да обсъждат

...
Към края на седмицата е възможно здравните власти да обсъждат
Коментари Харесай

Към края на седмицата е възможно здравните власти да обсъждат обявяването на национална епидемия заради болните от коклюш

Към края на седмицата е допустимо здравните управляващи да разискват оповестяването на национална зараза поради болните от коклюш.

Това разгласи в бТВ Новините основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев.

Броят на инфектираните продължава да пораства. Екип на бТВ отиде в столичното 119-о учебно заведение.

" За огромно страдание от 10 дни при нас има паралелка, която е в онлайн режим. Там преди тъкмо 10 дни четири деца имаха позитивен тест и бяха заболели ", разяснява Диян Стаматов, шеф на учебното заведение и ръководител на Съюза на работодателите в системата на националната култура.

" Веднага реагирахме, мощно се надявам да не се случи това навсякъде. Не е пропуснат урока от преди няколко години с COVID-19 ", изясни още той.

" При разнообразни сътрудници в разнообразни учебни заведения има единични случаи. Необходим е доста явен протокол по какъв начин да се реагира, от министрите не се изпращат положителни сигнали към родителите. Отмина COVID-19 и всички считат, че нова пандемия няма по какъв начин да се появи ", уточни Диян Стаматов.

" При болно дете родителите се свързват незабавно с персоналния доктор, аз уведомих незабавно РЗИ. След това се алармират родителите и на другите деца в класа. Среща се доста съществено терзание от страна на родителите, и то е тъй като има деца, които към този момент са имунизирани, само че демонстрират позитивен тест за коклюш ", разяснява още той.

На този стадий рекомендациите са да няма маски в учебно заведение.

Според Диян Стаматов след ваканцията на учениците случаите на коклюш ще се усилят.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР