”Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,

...
”Към края на пролетта ще имаме рязко намаляване на случаите,
Коментари Харесай

Идва затишие на К19: Кантарджиев

”Към края на пролетта ще имаме внезапно понижаване на случаите, даже в нашата страната, a лятото ще имаме затишие”, предвижда пред БНР проф. Тодор Кантарджиев.

Той добави, че здравната система ще супява елементарно да лимитира обособени гърмежи на заболяемостта наесен.

Професорът разяснява, че позитивната наклонност при новия вид Омикрон е, че доста невисок % влизат в болница и доста невисок % са с тежки прояви на болестта.

``В нашата страна има несъмнено доказателство, че болестта минава по-леко``, съобщи той и даде образец с резултати, съгласно които от секвенирани проби едвам 7 души от 227 с Омикрон са на болнично лекуване. “За хората без ваксина и без допир с предходни разновидности на ковид обаче, заплахата да попаднат в болница остава голяма”, предизвести той.

Напомняме, че по-рано с прогнози за отминаване на пандемията излезе основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев. “След края на февруари обстановката с Covid-19 ще се нормализира”, съобщи той пред Nova.

“Пандемията върви към привършване, край ще има и той ще бъде още тази година”, разгласи по-рано и проф. Радка Аргирова, консултант на премиера Кирил Петков по въпросите на K19.

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР