Към конструктивен диалог и доверие апелира главния прокурор Иван Гешев

...
Към конструктивен диалог и доверие апелира главния прокурор Иван Гешев
Коментари Харесай

Гешев отиде при Петков да търси конструктивен диалог и доверие

Към градивен разговор и доверие моли основния прокурор Иван Гешев на среща с премиера Кирил Петков в Министерски съвет.

Нужен е градивен разговор сред правосъдната и изпълнителната власт и възстановяване на взаимоотношението сред правоприлагащите институции в границите на техните законови пълномощия. В интерес на българските жители е държавните органи, чието пълномощие е противодействието против престъпността и корупцията, да работят в синхрон и доверие, като това става при съблюдаване на процесуалния ред, уточни Гешев.

Главният прокурор акцентира водещата роля на българската прокуратура в неутрализирането и недопускането на зловредно задгранично въздействие на територията на страната, засягащо и ползите на Европейския съюз и страните членки на НАТО, съобщи prb.bg. 

Главният прокурор Иван Гешев увери министър-председателя господин Кирил Петков и в ангажираността на Прокуратурата на Република България да способства за продължение на правосъдната промяна. Иван Гешев удостовери готовността на прокурорите и следователите да вземат участие интензивно в полемиките по актуализиране на законодателството и Конституцията на страната, с оглед осъществяване на рекомендациите, залегнали в хоризонталния механизъм на Европейския съюз за господство на правото.

Главният прокурор означи, че за обезпечаването на бързо, дейно и качествено правораздаване, е нужна всеобхватна промяна на правосъдната система, в това число и привеждането на наказателно-правната уредба в сходство със актуалните провокации.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР