Към изкуствения интелект трябва да проявяваме същото внимание като към

...
Към изкуствения интелект трябва да проявяваме същото внимание като към
Коментари Харесай

Цитат на деня: С изкуствения интелект трябва да се внимава като с ядрените оръжия

Към изкуствения разсъдък би трябвало да демонстрираме същото внимание като към нуклеарните оръжия.

Това сподели основателят на компанията OpenAI, пуснала, Сам Олтман на посещаване в Испания, " Ел Паис ".

Думите му са в отбрана на концепцията да се сътвори регулатор като съществуващия интернационален за нуклеарна сила, само че за контролиране на изкуствения разсъдък. Подобни хрумвания, въпреки и с акцент върху националното равнище, той изрази и на чуване в Конгреса на Съединените щати предходната седмица.

Олтман е на международна обиколка на минимум 17 града, където показва технологията си. На 38 години той е посрещан с огромен интерес, откакто допреди шест месеца на процедура бе чужд, в графика на срещите му бе и испанският министър председател Педро Санчес, отбелязва вестникът.

 ChatGPT внася ужас в проектите на Европейски Съюз за регламентиране на изкуствения разсъдък ChatGPT внася ужас в проектите на Европейски Съюз за регламентиране на изкуствения разсъдък

" Ел Паис " написа, че съгласно осведомени с проектите му отказвал изявленията в хода на обиколката; желал да си приказва единствено с хора, които схващат от код.

 Създателят на ChatGPT видя риск от интервенция в избори с изкуствен интелект Създателят на ChatGPT видя риск от интервенция в избори с изкуствен интелект

Същевременно са представени негови хвалебствия по адрес на Европа:

OpenAI не би съществувала без европейците. Гъстотата на гений тук е изключителна... Много неща бих трансформирал, в случай че направлявах Европа за ден, само че мощна Европа е значима за света.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР