Към граничния руски регион край Белгород се изтеглят допълнителни рашистки

...
Към граничния руски регион край Белгород се изтеглят допълнителни рашистки
Коментари Харесай

Руските терористи са в паника - изпращат нови сили към Белгород в опит да спрат настъплението на украинските войски

Към граничния съветски район край Белгород се изтеглят спомагателни рашистки батальонно-тактически групи, които ще опитат да спрат контранастъплението на Въоръжените сили на Украйна край Харков. През последните дни там военнопрестъпниците на Путин бяха изтласкани от редица обитаеми места, а офанзивата на украинците наближава съветската граница.

Руските нашественици желаят непременно да задържат позициите си в покрайнините на Харков, от Института за проучване на войната (ISW). На 9 май чиновник на Пентагона съобщи, че съветската войска продължава напъните да обкръжи Харков от север и изток под формата на подкова, макар че на север работят единствено три батальонно-тактически групи.

В Белгородска област са дислоцирани спомагателни сили, чиято задача е да попречат на ВСУ бързо да доближи границата с Русия. Същият чиновник на Пентагона добави, че през последната седмица украинските сили са изтласкали врага на близо 48 километра на изток.

От Института за проучване на войната прибавят, че през вчерашния ден окупаторите не са атакували югоизточно или югозападно от Изюм, а се пробват да концентрират силите, нужни за обновяване на настъпателните интервенции през идващите дни.

В същото време Русия е изправена пред сериозен проблем да " компенсира " бойните си загуби, които Кремъл продължава да крие. Според специалистите продължителните старания на Русия за " загадка готовност " е малко евентуално да доведат до забележителна бойна мощност.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР