Към Фонда за развитие на летище Пловдив се присъедини официално

...
Към Фонда за развитие на летище Пловдив се присъедини официално
Коментари Харесай

Още една община влезе във Фонда за развитие на летище Пловди...

Към Фонда за развиване на летище Пловдив се причисли публично още един член. Община Хисаря влиза в сдружението, откакто общинските съветници гласоподава за присъединението.

„ Община Хисаря е една от трите общини, които учредиха Фонда за развиване на летище Пловдив. След малко спиране, тя още веднъж се върна в него, което е знак за ангажираността на локалната власт в напъните й за насърчаване на туризма в района “, разяснява ръководителят на Съвета на шефовете на летище Пловдив Дойчин Ангелов.

Скоро се чака присъединението на общините Смолян, Пазарджик и Велинград. Водят се диалози и с общините Карлово, Стара Загора и Кърджали. От предишния месец пълновръстен член е и Феникс фонд, който е бил основан преди 10 години, с концепцията да не дублира, само че да прави аналогична активност на Фонда за развиване на летище Пловдив - Южната врата на България.

От януари два постоянни полета седмично ще бъдат изпълнявани от Истанбул до Пловдив и назад.

Този месец летище „ Пловдив ” дава старт и на зимната стратегия с нови чартърни полети. Полетите от Анталия и Измир до Пловдив ще се извършват от самолетната компания SunExpress. Чартърните полети са общо осем на брой и ще се правят до началото на месец февруари. 

Втората стратегия е от Белфаст, Северна Ирландия и започва на 20 декември. Полетите са 17 на брой, като ще продължат до 26 март и се извършват от самолетната компания Jet2.

„ Туристите, които ще бъдат привлечени от тези стратегии, са главно за зимните ни курорти. Това е добър симптом за зимния туризъм у нас ”, сподели още Дойчин Ангелов.

В момента от летище Пловдив има постоянни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, извършват се и полети до Дъблин.
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР