Към днешна дата в света са регистрирани 155 912 случая

...
Към днешна дата в света са регистрирани 155 912 случая
Коментари Харесай

Всеки петдесети жител на Земята е заразен с коронавирус

 Към днешна дата в света са регистрирани 155 912 случая на заболяване, породено от новата зараза. Освен това към половината от тях са в пет страни - Съединени американски щати (32,7 милиона), Индия (21,5 милиона), Бразилия (15 милиона), Франция (5,8 милиона) и Турция (5 милиона), предава БГНЕС.

Най-висок е делът на случаите в страни с релативно малко население. Така в Андора са инфектирани 17% от популацията (13,4 хиляди души), а в Черна гора - 15,7% (98 хиляди). В Русия тази цифра е към 3,3% (4,86 милиона души).

В доста страни към този момент е записана трета вълна от разпространяването на инфекцията, а в някои страни към този момент приказват за четвърта вълна. Рязък скок на заболеваемостта бе маркиран в света при започване на януари тази година, когато се записаха над 800 хиляди случая на зараза дневно, само че по-късно, до края на февруари, обстановката се стабилизира и индикаторите паднаха с съвсем на половина. Но с настъпването на пролетта още веднъж стартира бързо повишаване на разпространяването на инфекцията. На 29 април е записан нов най-много на заразяванията - над 904,700 доказани случая на зараза за 24 часа.

Делът на към този момент излекуваните е към 86%. В същото време най-малко 19 милиона души не престават да са заболели, само че тези данни са непълни, защото доста от страните не разгласяват настоящи статистически данни всекидневно./
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР