Към днешна дата в Боровец има 25 чуждестранни туристи, от

...
Към днешна дата в Боровец има 25 чуждестранни туристи, от
Коментари Харесай

В заварено положение: Чуждите туристи у нас – 152, българите на почивка в чужбина - 47

Към днешна дата в Боровец има 25 задгранични туристи, от които 21 са англичани, на които на следващия ден им следва тръгване с чартър. В Пампорово има 16 задгранични туристи - те са от Румъния, Турция, Хърватия. В Банско има най-вече задгранични туристи. Те са към 111. Тази заран отпътуваха 46 английски гаждани, на следващия ден ще отпътуват още 26. Това съобщи на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова

„ Получихме информация за съветски жители, които следва да отпътуват с чартър от Пловдив, че има възможност да не бъдат качени в самолета, който е проведен, предвид на това, че са от град, който е подложен под карантина. Веднага организирахме диалог с съветския дипломат. Той пое ангажимент тези туристи да бъдат извозени от града и изпратени за страната с обособен чартър “, изясни министърът на туризма.

Общо 47 проведени туристи са отвън България - в Куба, Мексико, Аржентина, Занзибар и Великденските острови.

„ Единствената проблематична дестинация е Буенос Айрес. Всеки самичък е поел риска да замине на туристическо пътешестване по това време. Редно е те да си заплатят спомагателните разноски към тяхното пътешестване и по-късно да им се възстановят средствата от самолетните компании “, сподели още министър Ангелкова.

„ Туристите в Малта са самостоятелни туристи, които са създали резервациите си през Booking, а не през туроператор. Колегите се пробват да се свържат с тях, с цел да обсъдим разновидностите за тяхното прибиране. Няма да оставим нашите жители, само че молим към отговорно държание в тази служна обстановка “, сподели още министърът на туризма.

961 непознати жители са нощували в страната и по курортните места. Подробно информация за тях ще се получи по-късно. Общо българите, които са пренощували в места за настаняване, както и задграничните жители са общо 2006 души.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР