Към днешна дата са регистрирани повече от 80 000 военни

...
Към днешна дата са регистрирани повече от 80 000 военни
Коментари Харесай

Украйна преброи 80 000 военни престъпления на Русия

Към днешна дата са регистрирани повече от 80 000 военни закононарушения, осъществени от Руската федерация в Украйна.

Такива данни бяха оповестени от основния прокурор на Украйна Андрий Костин на откритите чувания на комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи на Европейския парламент (ЕП). Това оповестява Укринформ, като се базира на страницата на Генералната прокуратура във " Facebook ".

" Към днешна дата са регистрирани повече от 80 000 военни закононарушения, осъществени от Руската федерация в Украйна. Повече от 10 000 цивилни са убити , повече от 13 000 са ранени, повече от 98 000 цивилен инфраструктурни обекта са развалени или унищожени ", съобщи Костин.

Според него компенсациите за вредите и разрушенията , породени от Русия, ще останат един от целите на Украйна. Световната банка прави оценка потребностите от реорганизация и възобновяване на 411 милиарда $, добави основният прокурор.
 Организация на обединените нации удостовери близо 8500 убити цивилни от началото на войната в Украйна
Организация на обединените нации удостовери близо 8500 убити цивилни от началото на войната в Украйна

Тези числа обаче евентуално са единствено " върхът на айсберга "

" Надяваме се на поддръжката на Европейски Съюз за основаване на указател на вредите и по-нататъшно съдействие при издирването и изземването на активи, свързани с финансирането на експанзия ", сподели Костин.

Той похвали мощната позиция, поддръжката и подхванатите на практика стъпки за основаване на Международния център за гонене на закононарушението експанзия (ICPA), който ще събира и координира информация и доказателства против водачите, виновни за планирането, подготовката, започването или воденето на тази война на експанзия за бъдещи тествания.

Очаква се Центърът да стартира работа в края на юни тази година  .

" Благодарни сме на всички страни и сътрудници, които показаха предпочитание да изпратят специалисти и прокурори ", акцентира Костин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР