Към днешна дата са образувани дисциплинарни производства срещу трима полицаи

...
Към днешна дата са образувани дисциплинарни производства срещу трима полицаи
Коментари Харесай

Трима полицаи са отстранени от длъжност след футболните протести ...

" Към днешна дата са формирани дисциплинарни производства против трима служители на реда за превишаване на полицейските пълномощия и сега те са отстранени от служба. Срещу други двама тече инспекция, която ще дефинира степента им на виновност ", съобщи Николов на брифинг.

 

Отстранени от служба са един пълководец на поделение и двама старши служители на реда.

 

Шефът на Столична дирекция на вътрешните работи посочи, че назначената от него дисциплинарна инспекция на дейностите на чиновниците, взели участие в защитата на митинга, са открити и други чиновници, които вероятно ще понесат отговорност за дейностите си.

 

" Веднага след митинга на футболните агитки се самосезирах във връзка публикуваните фрагменти на полицейско принуждение ",посочи Николов. Не е ясно обаче за какво дефинира митингът като " митинг на футболните агитки ", откакто доста хора, които не са част от фенски клубове или агитки, участваха в митинга. На него - най-малко първоначално му, имаше в това число дами и деца.

 

" В рамките на по-малко от 48 часа е открито при дисциплинарна инспекция, че петима полицейски чиновници са нарушили служебната дисциплинираност. Срещу трима са формирани дисциплинарни производства за превишаване на пълномощия и те са отстранени от служба ", сподели Николов.

 

" Моля да спрем да противопоставяме полицията против обществото или обществото против полицията, а всички ние да се обединим и противопоставим против хулиганските дейности на правонарушителите и непозволените дейности на полицейските чиновници ", сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живков Коцев.

 

Той добави, че предотвратените вреди са повече от породените и прикани да се спре с политиканстването.

 

Във връзка с идната през днешния ден футболна среща основният секретар на Министерство на вътрешните работи помоли за ограничение на страстите и доста разсъдък в държанието на всички като жители.

 

" Не търпя и не одобрявам никакви форми на принуждение - както върху мирни жители, по този начин и върху служители на реда ", министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

 

, като десетки служители на реда и протестиращи бяха ранени. Появиха се и.

 

Особено поразителен стана проблема с, където те постановяваха напълно мирни жители.

 

Имаше и случаи на, до момента в който правят работата си и отразяват митинга.

 

ФрогНюз

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР