Към днешна дата растението би могло да се открие почти

...
Към днешна дата растението би могло да се открие почти
Коментари Харесай

Този Невзрачен Бурен Е Най-Мощният Лек На Майката Природа! Ето Как Да Го Използваме!

Към днешна дата растението би могло да се открие съвсем на всички места. То вирее в дворове и даже се вижда в тревистите площи към блоковете.

Ето за какво една част от хората заобикалят използването на живовляк, смятайки го за безусловно неефикасно средство.

Малко са тези обаче, които в реалност са осведомени с всички скъпи качества на билката. Тя заслужава петорно по-голямо внимание, в съпоставяне със в този момент.

През годините живовлякът е съумял да се снабди със популярност, пред която останалите билки просто бледнеят.

Най-големите качества на буренът живовляк

В северно американските култури растението се смята за панацея, а у нас към момента има хора, които го тъпчат, минавайки около него.

Час по-скоро тази голяма неточност би трябвало да бъде поправена. Към момента се правят проучвания, които имат за цел dа потвърдят, че живовлякът се оправя с намаление на кръвната захар.

Той облекчава болки, сърбежи и парене. Има антибактериално и противовъзпалително свойство. Познати са над 200 разновидности на растението.

В общи линии всички те дават съвсем идентични и също толкоз приемливи резултати след извършено лекуване.

Билката се употребява под най-различни форми. От нея се подготвя мас, който работи незабавно при потребност.

Лекарството служи за промивки и отнасяне на кожата при съществуване на кожни проблеми. Освен това мас от живовляк се употребява сполучливо и при хора, които се изтезават от хемороиди.

Листата на естественото лекарство служат за изработка на настойки и чай. Те се счукват (в пресен вид) и се използват като компреси при разнообразни възпаления на очите.

Приготвени по този метод, листата дават доста положителни резултати и при инфектиране на устата. Прави се гаргара, която оказва помощ съвсем на мига.

Живовляк в българската национална медицина

Той е прочут като ужасно кръвоспиращо средство, което е по-надеждно даже от доста лекарствени артикули. Освен това билката има отхрачващо и анти бактериологично деяние.

Тя работи като спомагателен лек при заболявания на съединителната тъкан, в частност вътрешни рани и вътрешни кръвоизливи.

Изготвя се брашно от листата на потребното растение. То оказва помощ при избрани типове рак. Има сведения, че билката живовляк е отлична при стомашно-чревен катар.

Тя се употребява с огромен триумф при колики, метеоризъм, коклюш, стомашна язва, възпаления на дихателните пътища и даже такива с продължителен темперамент.

Не на последно място би трябвало да прибавим, че естественото средство е благонадежден лек при чернодробни болести. /zdrave.ws
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР