Към днешна дата няма промяна в позицията ни за предоставяне

...
Към днешна дата няма промяна в позицията ни за предоставяне
Коментари Харесай

Министър Иванов: Все още не се изкупува зърно за държавния резерв

Към днешна дата няма смяна в позицията ни за даване на военна помощ за Украйна. Нашата позиция е ясна и безапелационна - не би трябвало да предоставяме оръжие. Ако това се случи, Националният съвет ще реши какво ще прави Българска социалистическа партия. Аз не мога да предсказвам в този момент, само че ние сме поредни и пазиме позициите си. Голяма част от българския народ също не желае страната да дава оръжие на Украйна.

Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ министърът на земеделието във връзка горещата тематика за оказването на военна помощ от страна на България за Украйна. 

Той разкри, че към момента не е почнал процеса по изкупуване на зърно за държавния запас. " Зърно се изнася сега. Никой не е забранил износа на зърно.  Министерството на земеделието е основало нужната организация за изкупуване на зърно за държавния запас, основана е работна група, в която влизат представители както на министерството, по този начин и на Национална агенция за приходите, ДАНС, Министерство на вътрешните работи и всички институции, с цел да има оптималната бистрота на този развой “, добави Иванов и разясни, че преди към седмица са получили нужните за процеса средства, които са в размер на 1,1 милиарда лева от Министерството на финансите. 

" В момента текат процедури, които по закон са нужни - като увеличение на капитала на определеното с решение на Министерски съвет сдружение " Врана "  ЕОД, създадени са планове на тържна документи ", съобщи още земеделският министър. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР