Към днешна дата не са водени разговори Атанас Пеканов да

...
Към днешна дата не са водени разговори Атанас Пеканов да
Коментари Харесай

Пеканов чака да види програмата на Петков и Василев, засега не обсъжда присъединяване

Към днешна дата не са водени диалози Атанас Пеканов да се причисли към политическия план на някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, откакто напусне поста си в служебното държавно управление. Това сподели в отговор на журналистическо запитване служебният заместител вицепремиер по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов.

" Няма такива диалози, заел съм се доста съществено с настоящите задания. Като член на служебния кабинет не мога да заемам позиция, тъй че не сме разговаряли по тези тематики ", разяснява Пеканов.

Той добави, че първо желае да види техните ясни политики, стратегия и чак тогава би коментирал дали се вписва в същия профил.

Вицепремиерът Пеканов взе участие в интернационална кръгла маса " Цифрова и устойчива България: дребните на фокус ".

Внасянето на Националния проект за възобновяване и резистентност в Европейската комисия " зависи от много сложните диалози в областта на енергетиката ", разяснява в отговор на въпрос Пеканов.

Той не пожела да разяснява в какви периоди проектът ще бъде импортиран в Европейска комисия, тъй като в границите на няколко седмици ще би трябвало да се вземат решения, които е трябвало да бъдат взети преди години. Пеканов даде за образец, че в Националния проект за енергетиката и климат е записано, че през 2035 година България би трябвало да реализира нула % на използването на въглища в енергийния микс, само че пътят до там не е заложен. Именно това ще са решенията, които би трябвало да се вземат.

Според него всичко друго е изчистено, с изключение на тематиката за безвъзмездната финансова помощ. Вицепремиерът счита, че грантовете би трябвало да се усилят в настоящата версия. Всички други планове са съвсем приключени, с изключение на в някои механически елементи. Но в областта на енергетиката предстоят полемики сред Министерството на енергетиката и Европейската комисия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР