Към днешна дата не са постъпили данни за критични нива

...
Към днешна дата не са постъпили данни за критични нива
Коментари Харесай

След обилните валежи оттокът на реките се очаква да намалява

Към днешна дата не са постъпили данни за сериозни равнища обстановки по язовирните стени и оборудванията към тях. Няма и данни за сериозни сектори по насипи и укрепителни уреди, както и за наранени обитаеми места от нездравословното влияние на водите. Това излиза наяве от постъпилата информация от оперативните звена в четирите басейнови дирекции към Министерство на околната среда и водите, които със заповед на министъра на околната среда и водите от 24 ноември бяха приведени в 24-часов режим на работа до прекосяване на рисковите метеорологични феномени.

Според систематизираната информация в Националния координационен център към Министерство на околната среда и водите се чака оттокът да понижава, сега реките са пълноводни и избистрени. На територията на Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ само язовир „ Ново Паничарево “ прелива с 0,756 м3/сек. В териториалния обсег на Басейнова дирекция „ Дунавски регион “ има паднали дървета, затворени пътища и места без електричество. На територията на Басейнова дирекция „ Източнобеломорски регион “ има седем обитаеми места без водоподаване.

Директорите на четирите басейнови дирекции на територията на страната са привели в положение на нараснало внимание всекидневното следене на водите и водните обекти в следените от тях територии.

Работата на дежурните екипи продължава. При информация за евентуална заплаха от интензивни превалявания или сериозно положение на водните обекти Министерство на околната среда и водите ще уведомява навреме.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР