Към днешна дата над 95 000 са украинските бежанци в

...
Към днешна дата над 95 000 са украинските бежанци в
Коментари Харесай

МВР или ДАНС следят хора от престъпния контингент на Украйна у нас

Към днешна дата над 95 000 са украинските бежанци в България. Има наклонност през последните седмица – две за понижаване на тази численост, в този момент стартира и преместването на хората от морските курорти навътре в страна и има основана организация за опазването на публичния ред и имуществото на украинските жители.

Това сподели основен комисар Станимир Станев - заместник-главен секретар на Министерство на вътрешните работи, в парламентарната комисия по туризъм.

Той заяви, че бежанците се извозват с влакове и рейсове. Станев сподели, че част от тях напущат страната - през Сърбия и към Турция. Сега към 30 на 100 от идващите украинци остават в страната, до момента в който преди този % е бил 50.

Станев заяви, че не е огромен броят на закононарушенията, свързани с украински жители, като главно това са обири на имущество – пари, скъпи движимости, а огромна част от тези обири са разкрити. " Като цяло, като причинители те са доста по-малко, в сравнение с като пострадали ", съобщи Станев.

Крадат се регистрационни табели, като догатката е, че това се прави поради Решение на Министерски съвет колите на украинските жители да не подлежат на винетни такси, а и за незаконни цели. Има и случаи с отнети коли, ръководени от украинци, тъй като много от техните моторни транспортни средства са нови, като последният случай е в Бургас, сподели Станев.

По мотив медийни изявления за опити на проведени групи от Украйна да завладеят някаква територия в България гл. комисар Станимир Станев съобщи, че в оперативните служби е получена такава информация, само че посочи, че това е " оперативно непотвърдена информация " и тя в този момент се ревизира с опциите на оперативно-издирвателната активност.

" Ще се противодейства, както това се прави с проведената престъпност, и има подготвеност за такива дейности, добави той. Броят на хората, които са обект на подобен надзор, към момента не е конкретизиран, само че се чака това да се обясни след даването на цялата систематизирана информация до десетина дни ", сподели Станев.

Той заяви, че се проучва и държанието на хората, които са от незаконния контингент на Украйна, като добави, че има направен рисков профил, като от ДАНС приготвят още един. Профилът е публикуван на всички гранични пунктове и при влизане в страната, съгласно него се прави преценка на индивида дали съставлява интерес за службите на Министерство на вътрешните работи или ДАНС.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР