Към днешна дата на територията на цялата страна са образувани

...
Към днешна дата на територията на цялата страна са образувани
Коментари Харесай

Прокуратурата образува 24 досъдебни производства за изборни нарушения

 Към днешна дата на територията на цялата страна са формирани общо 24 досъдебни производства, свързани с изборния развой, оповестяват от пресцентъра на прокуратурата.

Извършени са голям брой разпити на очевидци, претърсвания и изземвания, при които са конфискувани ръкописно изписани описи с имена, предизборни материали и огромни парични суми.

Продължава работата на Националното междуведомствено звено с присъединяване на Прокуратура на Република България, Министерство на вътрешните работи и ДАНС по попречване осъществяването на закононарушения срещу политическите права на жителите по отношение на плануваните за 4 април 2021 година избори за Народно заседание.

До момента са получени общо 245 сигнала за нарушавания на изборното законодателство. В сигналите се съдържат данни за предложение на имотни облаги, за гласоподаване за избран претендент, политическа партия или коалиция, за разваляне на имущество на политически партии и пропагандни материали, както и за отправяне на закани и осъществени хулигански дейности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР