Към днешна дата близо 48 на сто от служителите на

...
Към днешна дата близо 48 на сто от служителите на
Коментари Харесай

Близо 48% от медиците на първа линия у нас искат да се ваксинират срещу Covid-19

Към днешна дата близо 48 на 100 от чиновниците на първа линия в лечебните заведения са декларирали предпочитание да се имунизират против Covid-19. Това обяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на съвещание на парламентарната комисия по опазване на здравето.

Вече са извършени няколко съвещания на Националния имунизационен щаб, на които е направена програмата по имунизацията, посочи той.

" България е подготвена да одобри първата пратка от ваксини, като се чака това да стане при започване на идната година. Ваксината ще се съхранява на температура минус 75 градуса. След изваждане от фризера трайността й е пет дни при температура от 2 до 5 градуса ", напомни министър Ангелов, представен от Българска телеграфна агенция. 

По думите му, няма закъснение на прехвърляния към НЗОК, а има недостиг, който се дължи на несъбрани приходи в бюджета на НЗОК. Министър Ангелов напомни, че Министерският съвет реши да утвърди спомагателни средства по бюджета на Министерството на здравеопазването, с цел да се компенсира тази липса. Дефицитът, по думите на министър Ангелов, няма да има никакви последици за сътрудниците на НЗОК. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР