Към днешна дата 654 паралелки в училищата и групи в

...
Към днешна дата 654 паралелки в училищата и групи в
Коментари Харесай

За ден броят на паралелките в карантина нарасна с над 100

Към днешна дата 654 паралелки в учебните заведения и групи в детските градини в страната са карантинирани поради COVID-19, като от тях 622 са учебните паралелки, а 32 са групите в детските градини. Това заяви във вторник служебният министър на образованието и науката проф.Николай Денков. Преди ден паралелките в карантина бяха 515.

Денков заяви, че карантинираните учители в страната към днешна дата са 1,1 %, а към 15 септември са били 0,61 %. Най-много в този момент са карантинираните учители в Монтана - 2,18 %, а минимум са в Плевен - 0,43 %.

Министър Денков сподели, че към днешна дата 1,21 % са карантинираните възпитаници и деца, което е четири пъти повече по отношение на 17 септември т.г. Най-много през днешния ден са карантинираните възпитаници в Перник - 2,57 %, а минимум са в Смолян - 0,4 %.

Общо четири учебни заведения в страната са напълно на онлайн образование. Това са учебното заведение в село Света Петка, Велинградско; учебното заведение в село Владо Тричков, Своге; както и две учебни заведения в град Бяла Русенско. Има и една детска градина на отдалечено образование, която е в село Мокреш, област Монтана.

Малко над 35 % са имунизираните учители с " първа и втора игла ", само че за жалост, след 15 септември имаме доста постепенно повишаване на % на имунизираните преподаватели и този ритъм, който имахме през август, сега се позагуби, съобщи просветителният министър. Той заяви, че от МОН са изпратили писма до шефовете на учебните заведения, в случай че имат предпочитание учителите, още веднъж да бъде проведена осведомителна акция - " за изгодата, вредата, както и за това кои са заболяванията, за които би трябвало да се внимава ".

Към днешна дата имунизираните възпитаници и деца с " цялостен курс " са 3,07 %, а 0,57 на 100 са с " първа игла ", което значи, че имунизацията им ще приключи скоро. Така общо имунизираните деца и възпитаници са малко над 3,6 %, означи министър Денков. Той напомни, че Габрово е в тъмночервената област и там учениците учат на ротационен принцип.

Изпратихме конкретизиране до Регионалните ръководства по образованието и към шефовете на учебните заведения в страната, че " в случай че 10 % от учениците в даден випуск са карантинирани или заболели, може випускът да излезе в ротационно образование или напълно в електронно образование ". Няма потребност карантинираните да са 10 % в цялото учебно заведение, посочи просветителният министър.

Министър Николай Денков взе участие в през днешния ден отбелязването на Международния ден на учителя пред централата на КТ " Подкрепа ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР