Към днешна дата 48 държави са дали разрешение за откриване

...
Към днешна дата 48 държави са дали разрешение за откриване
Коментари Харесай

МВнР: 48 държави са дали разрешение за откриване на изборни секции

" Към днешна дата 48 страни са дали позволение за разкриване на изборни секции зад граница. Италия, Гърция и Канада, където има огромни български общности, към момента не са дали позволения по отношение на идния избор. Чехия не е дала единодушие за откриване на секции отвън посолството ни в Прага ". Това заяви непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов на брифинг по отношение на организацията на изборния развой, съобщи БГНЕС.

Кондов заяви още, че на изборите на 2 октомври няма да може да се гласоподава с персонални документи, чийто период е изминал.

Кондов акцентира, че Министерство на външните работи търси опция за образуване на 3 секции за гласоподаване в посолството на България в Прага, с цел да се избегне скупчване.

Вече има подадени над 16 хиляди заявки за гласоподаване от наши сънародници зад граница, стана ясно от думите на Кондов. Той прикани българите в чужбина да подават оптимален брой заявки, тъй като това ще форсира и облекчи процеса по гласоподаване.

Към 9.00 часа тази заран най-вече заявки са подадени в Турция – 10146, по-късно са във Англия – 1147, Германия – 1012, Испания – 705, Съединени американски щати - 566 и Италия – 310.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР