Към днешна дата 48 държави са дали разрешение за откриване

...
Към днешна дата 48 държави са дали разрешение за откриване
Коментари Харесай

МВнР: 10 146 заявления за гласуване са подадени в Турция към днешна дата

„ Към днешна дата 48 страни са дали позволение за разкриване на изборни секции зад граница. Италия, Гърция и Канада, където има огромни български общности, към момента не са дали позволения по отношение на идния избор. Чехия не е дала единодушие за откриване на секции отвън посолството ни в Прага “. Това заяви непрекъснатият секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов на брифинг по отношение на организацията на изборния развой.

Кондов заяви още, че на изборите на 2 октомври няма да може да се гласоподава с персонални документи, чийто период е изминал.

Кондов акцентира, че Министерство на външните работи търси опция за образуване на 3 секции за гласоподаване в посолството на България в Прага, с цел да се избегне скупчване.

Вече има подадени над 16 хиляди заявки за гласоподаване от наши сънародници зад граница, стана ясно от думите на Кондов. Той прикани българите в чужбина да подават оптимален брой заявки, тъй като това ще форсира и облекчи процеса по гласоподаване.

Към 9.00 часа тази заран най-вече заявки са подадени в Турция – 10146, по-късно са във Англия – 1147, Германия – 1012, Испания – 705, Съединени американски щати – 566 и Италия – 310.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР