Към днешен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на

...
Към днешен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на
Коментари Харесай

TSMC инвестира в разработването на 2 nm технологични норми

Към сегашен ден компанията Taiwan Semiconductor Manufacturing Company предлага на своите клиенти поточни линии за производството на чипове посредством 7 нанометров софтуерен развой. Освен това, TSMC в миг внедрява индустриални мощности за потреблението на 5 нанометров софтуерен развой и стартира градежа на заводи за производството на 3 nm софтуерни артикули, които би трябвало да са готви през 2022 година.



Китайските медии оповестиха, че Taiwan Semiconductor Manufacturing Company интензивно работи върху въвеждането на 2 нанометров софтуерен развой . Центърът за нововъведения в тази област се намира в тайванския град Хсинчу. Компанията е вложила над $20 милиарда в този обект. И още, строителството на поточната линия за производството на 5 nm полупроводниковата продукция ще бъде подготвена през 2022 година, а идната итерация на софтуерния развой ще се реализира след още няколко години.

Според софтуерния уеб портал WCCFTech, на този стадий на развиване на технологиите, информацията за 3 nm и 2 nm софтуерен развой е по-скоро маркетинг.

Да си напомним, че в новата серия iPhone, която се чака да излезе през месец септември тази година ще се употребява SoC A13, създавана също от компанията TSMC. Новият чип ще се създава с потреблението на ултравиолетова литография, осигуряваща многослойното разположение на детайлите в кристала. Това ще бъде последното сходно софтуерно решение на Apple преди въвеждането на 5 нанометровия софтуерен развой.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР