Към делото срещу Google в Русия се присъединиха 885 руски

...
Към делото срещу Google в Русия се присъединиха 885 руски
Коментари Харесай

Почти 900 руски компании подадоха колективен съдебен иск срещу Google

Към делото против Гугъл в Русия се причислиха 885 съветски компании, множеството от които се пробват да си върнат парите за неосъществена контекстна реклама. Досега против интернет колоса е наложена единствено санкция в размер на 1,6 милиарда рубли в интерес на Роскомнадзор.

Заявления за включване на своите искове в делото против банкрутиралата компания Гугъл LLC са подали 885 съветски организации, оповестява „ Ведомости “, базирайки се на материалите от арбитражното дело. Сред тях са представители на медийния отрасъл, в това число „ Российская газета “, „ Росбизнесконсултинг “ и „ Комерсант “, ИТ (ВК, Диасофт, Нетология) и други компании.

В регистъра на вземанията на третия спистк с кредитори против Гугъл LLC (юридическото лице на компанията Гугъл в Русия) са включени 66 сдружения, които претендират за 105 млн. рубли, съгласно данните от Casebook – системата за наблюдаване на правосъдните каузи. Сред най-големите кредитори са „ Шкулев Медиа “ (вземания – 31,2 млн. рубли) и „ ВТБ Лизинг “ (24,3 млн. рубли).

Повечето от правосъдните искове против Гугъл LLC се предявяват заради неосъществени рекламни услуги, само че в този момент те са обединени в един общ групов правосъден иск. Една от тези компании съобщи, че е платила немалка сума пари за проявление на контекстна реклама, само че след банкрута на Гугъл LLC не може да си върне парите за непоказаните  в уеб пространството реклами.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР