Към датите, когато депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е излязъл

...
Към датите, когато депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е излязъл
Коментари Харесай

Депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев доказва невинност

Към датите, когато депутатът от ГЕРБ Борис Кърчев е излязъл като съучастник от двете сдружения " КТВ " и " Би Би Си Кейбъл ", компаниите не са имали никакви отговорности към страната и бюджета. Това съобщи на конференция Кърчев в отговор на офанзивата на социалиста Георги Търновалийски, който на 29 март, четвъртък, упрекна гербера, че е трансферирал компаниите си на малоимотното лице Динко Динев от старозагорско село за да се измъкне от отговорностите си.

Кърчев сподели и публични информации от Национална агенция за приходите за неналичието на отговорности на компаниите, към датата на излизането му от тях като съучастник и шеф.

Герберът дефинира офанзивата от ляво като операция. Твърденията били изнудване и имали за съществена цел да компрометират депутата и ГЕРБ. " Вероятно цялата тази акция против мен и ГЕРБ е обвързвана и с вътрешните битки в Българска социалистическа партия - Казанлък, за избор на ръководител на структурата им. Нека седнат от Българска социалистическа партия и да си гледат проблемите - нито аз, нито ГЕРБ имаме виновност за техните неуредици и разправии ", съобщи на конференцията Кърчев, допълвайки, че в никакъв случай не е принуждавал някой на мощ или посредством финансово стимулиране да купува от него каквото и да е било, всичко останало било тълкования.

Кърчев бе безапелационен, че изказванията на Търновалийски са измислени от казанлъшката медия " Пресс ТВ ", която от години водила систематична офанзива против ГЕРБ в Казанлък и района и употребила своите публицисти, не с цел да отразяват справедливи и значими за локалното население вести, а с цел да дезинформират и внушават откровени лъжи и да печелят благосклонности за Българска социалистическа партия.

Кърчев разказва в детайли казуса от неговата позиция:
" Проблемът е дело, водено в Арбитражен съд при Българската комерсиално - промишлена палата, сред компаниите СД " Самарски и сие " - притежател на " Пресс ТВ ", и " Би Би Си Кейбъл ", в която съм бил съучастник, и която е наказана да заплати наказателна клауза, в размер на 135 000 лева Тук желая да слага въпроса до какъв брой морално е частни съдилища, които омбудсманът Мая Манолова преди време подлага на критика доста остро, и още повече частен съд, ръководен от Златимир Орсов - някогашен член на Висшия съвет на Българска социалистическа партия, и добър другар на фамилия Самарски - видно от фотоси от страница в обществените мрежи - Орсов на посетители на 50-годишния празник на Славка Самарска, да е съдия в дело, в което едната страна е компания, благосъстоятелност на Самарски? " Пресс ТВ " печели делото и продава посредством ЧСИ офиса на компанията " Би Би Си Кейбъл ", само че очевидно сумата не удовлетворява ищците и те бурно заливат с мръсотия главно мен, като обществена персона, евентуално, с цел да им доплатя! Подчертавам, че когато излиза решението, аз към този момент не съм съучастник във компанията, само че пък съм добра цел за ругатни и нападки! В същото време, компанията СД " Самарски и сие " - притежател на " Пресс ТВ " напуща стаите, които обитава против алегорична сума в офиса на " Би Би Си Кейбъл ", без да заплати насъбрани отговорности от наеми в размер на съвсем 9 000 лева "

В този подтекст Кърчев попита:

1) Същите тези радетели на битката с измамите биха ли ревизирали бизнес начинанията и на хора от Българска социалистическа партия, а освен от ГЕРБ? Биха ли ревизирали лицето Пламен Станимиров Караджов - ръководител на групата общински съветници от " Българска социалистическа партия лява България ", непосредствен другар на Васил Самарски, евентуално негов възпитаник в гешефтите - протеже, както се показват публицистите от " Пресс ТВ ", дали е бил притежател на капитала и шеф на компания " ПЛАН 09 " с ЕИК 200581550 - сега оповестена в неплатежоспособност, в интервала от 28.01.2009г. до 20.10.2014 година?

2) Бил ли е Пламен Караджов, чрез тази компания, наемател според контракт за наем с Община Казанлък, на общински обект - заведение за хранене - монумент на културата, с повърхност 328 кв. м. за сумата от 830лв. с Данък добавена стойност?

3) Плащал ли е наем Пламен Караджов на Община Казанлък в интервала от 01.03.2012г. до 01.04.2014г. - т.е. 26 месеца?

4) Има ли отговорности общинският консултант и ръководител на групата общински съветници от Българска социалистическа партия - Пламен Караджов към Община Казанлък все още за над 30 000 лева?

5) Прехвърлил ли е Пламен Караджов компанията си ПЛАН 09 на малоимотното лице Йосиф Георгиев Йосифов - притежател на 34 компании?

6) По същото време Пламен Караджов имал ли е междуфирмени разногласия и запори от други компании и прехвърлял ли е дялове от компании, с цел да не заплаща на Община Казанлък?

" Донякъде разбирам офанзивата против мен и ГЕРБ от медията " Пресс ТВ ", близка до Васил Самарски - въпреки всичко Самарски е и нещатен помощник на народния представител от Българска социалистическа партия Донка Симеонова в областите " стопанска система " и " обучение ". Въпреки че не е в ресора му, въпреки всичко, щом има опция да се употребява от услугите на медията, го прави, за да натрупа някакъв дял за Българска социалистическа партия ", безапелационен е още Кърчев. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР