Към четвъртък мандатите трябва да бъдат разпределени по партии, коалиции

...
Към четвъртък мандатите трябва да бъдат разпределени по партии, коалиции
Коментари Харесай

Окончателното разпределяне на мандатите - най-късно в четвъртък

Към четвъртък мандатите би трябвало да бъдат разпределени по партии, обединения и самостоятелни претенденти съгласно регистрацията им. Това съобщи на брифинг представителят на Централната изборна комисия Димитър Димитров. 

" Ние вършим контролно – второ основаване на файл с резултатите. След това прогласуваме кое число е правилно, в случай че се явят разграничи цифри. Така се основава файлът, върху който се дефинират изборните резултати ", изясни той. По думите му, до четвъртък ще би трябвало да се персонифицират мандатите на партиите и обединенията, които влизат в 45-ото Народно заседание. 

Димитров уточни, че машинното гласоподаване е било предизвикателство и сигналите, които са получавали, са претендирали време. " Имаме към 10 сигнала, които се отнасят до самостоятелно устройство, което в някакъв миг не е работило по този начин, както се чака. Нужна е техническа експертиза да разберем каква е повода. Няма по какъв начин да я създадем за 10 часа ", добави той.

" Можете да гледате на резултатите от гласуването в чужбина като на дефинитивни ", сподели още представителят на Централната изборна комисия. Той посочи, че ЦИК към този момент е приела всички протоколи от чужбина, а на страницата на ЦИК са оповестени и доказаните резултати.

" Имаше няколко секции, най-много европейски, в които трябваше да бъдат върнати протоколите за корекция и засвидетелствуване на някои от числата. Това малко позабави основаването на файла, само че той към този момент е на страницата на ЦИК ", посочи той. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР