Към богатото портфолио от медийни услуги Българското национално радио добави

...
Към богатото портфолио от медийни услуги Българското национално радио добави
Коментари Харесай

Сайтът на БНР вече има секция и на румънски език

Към богатото портфолио от медийни услуги Българското национално радио добави и уеб страницата. С него броят на езиците, на които БНР поддържа връзка със света, става 11.

Разпространяването на достоверна, точна и бърза информация е задача на Българското национално радио, а новата уеб секция на медията на румънски eзик се появява в миг, когато двете прилежащи страни България и Румъния са дружно в общите си цели на прага на Шенген.

Целта на уеб страницата на БНР на румънски език е да се трансформира в самобитен информативен мост сред България и Румъния и да усъвършенства свързаността сред двете страни. Чрез наличието на румънски език Радио България обезпечава и цялостно покритие с информация от България към съседите ни на Балканите.

Новата уеб страница на БНР беше показана на особено събитие пред Първо студио на публичната медия.

„ Уверен съм, че това е единствено началото - ще се развиваме и като текст, и като тон, а в бъдеще - за какво не и като видео. Вярвам, че стартирането и развиването на този уебсайт ще способства за още по-добрите и близки връзки сред България, Румъния и Молдова. Вярвам, че това е част от задачата на публичното радио - да подкрепя и затвърждава връзките и културното съдействие и да дава тествана, достоверна и цялостна информация ", съобщи генералният шеф на БНР Милен Матеев.

„ Поздравявам ви за поредните старания да се уголемява аудиторията на БНР. Разпространяването на достоверни и навременни вести за нашата диаспора по света е не просто осведомителна услуга, а сигурен метод да бъдем във връзка със сънародниците ни и дружно с тях, където и да са те по света. Оценявам разкриването на нов подсайт на Радио България и като принос на публичната медия за укрепването на възприятието за национала принадлежност. Бих желала да изразя и задоволството си и от актуалния метод на връзка, по който отговаряте на ползите и желанията на слушателите, " написа в приветствения си адрес във връзка стартирането на новия подсайт на БНР вицепрезидентът Илияна Йотова.

Снимка: Ани Петрова, БНР
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР