Към България е имало предложение да усвои предимно бронирани машини

...
Към България е имало предложение да усвои предимно бронирани машини
Коментари Харесай

Велизар Шаламанов: България е отхвърлила сделка "Пейтриът" срещу бронирани машини и танкове

Към България е имало предложение да усвои най-вече бронирани машини и танкове. Това съобщи по NOVA NEWS Велизар Шаламанов - министър на защитата в служебното държавно управление на Георги Близнашки.
 
Шаламанов не посочи какви са били изискванията на това предложение за закупуване на военна техника, в случай, че предоставим част от въоръжението на нашата войска на Украйна.
 
" Към страната ни е оферирано това, което което и към Словакия – Пейтриът. Германия получи танкове, бронирани машини – механизмите са най-различни. Всяка една страна е имала опция да стартира диалози ”, съобщи Шаламанов.
 
Идеята е отхвърлена с позоваване на Народното събрание, който реши България да дава филантропична, само че не и военна помощ на Украйна.
 
" Има механизъм да получим заместваща техника и да ускорим превъоръжаването на нашата отбранителна промишленост, както и да има експерти от Украйна в нашите военноремонтни фабрики ”, изреди някогашният длъжностен боен министър.
 
Относно упрека от Русия към Украйна, че готви " мръсна ” бомба, Шаламанов вижда прекачване на отговорността за техните закононарушения върху другите.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР