Към 9.00 ч. сутринта избирателната активност на предсрочните парламентарни избори

...
Към 9.00 ч. сутринта избирателната активност на предсрочните парламентарни избори
Коментари Харесай

„Галъп”: 3.6% e избирателната активност към 9 часа

Към 9.00 ч. сутринта изборната интензивност на предварителните парламентарни избори у нас е 3.6%, разгласи социологът Светлин Тачев от организация „ Галъп ”. По данни на ЦИК от предходните избори, тогава цифрата е била към 4%.
" Може би можем да кажем, че по един и същи метод потегля изборният ден. Което ни дава вяра, че изборната интензивност през целия избирателен ден ще се покачва, като се надявам да не е по-ниска, а да е най-малко колкото на последните парламентарни избори ", разяснява той.
Тачев уточни, че по принцип изборната интензивност се въздейства от разнообразни фактори, като на предходните избори те са били разнообразни. Но през днешния ден обаче главният фактор, по негово мнение, е умората в хората.
" Дали те имат сили след толкоз следващи избори още веднъж да излязат и да гласоподават? Това е доста значимо, тъй като това е смисълът на демокрацията. Гласуването е това, което ни дава като жители на една домакритична система, да отидем и да упражним правото си на избор. Със сигурност има отмалялост, само че това е нашата опция да влияем в политическата система ", разяснява социологът. 
Това са първите данни от организация " Галъп " за интензивността в страната за днешния избирателен ден. Той продължава до 20 ч. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР