Към 8.30 ч. в понеделник - 27 септември, операция по

...
Към 8.30 ч. в понеделник - 27 септември, операция по
Коментари Харесай

Укрепват още кораба Vera SU

Към 8.30 ч. в понеделник - 27 септември, интервенция по разтоварването на товара на заседналия край Яйлата транспортен съд Vera SU, няма. Към момента към мястото на случая плава хидротехническият профилиран транспортен съд " Хидро 3 " на варненската компания " Хидроремонт " с шестчленен екипаж, заяви БНР.

Там Vera SU ще бъде в допълнение укрепен с две котви с очакване на утежняването на времето, което стартира до края на деня. Прогнозата е за мощен север-североизточен вятър и високи талази.

Около 8 ч. в посока Яйлата потегли и катерът " Спасител 1 ".

Какво следва оттук насетне в интервенцията ще стане ясно по-късно следобяд.

Очаква се в следваща интервенция по отчасти разтоварване на товара на Vera SU и опит за изтеглянето на кораба, да се включат влекачи, плаващ кран и баржи.

Припомням, че със заповед на транспортния министър Христо Алексиев, през вчерашния ден следобяд, беше оповестено, че страната стартира незабавни дейности по освобождението натоварения с азотен тор транспортен съд.

В заповедта на транспортния министър е заложено разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на морето в Яйлата, след което и кораба и товара да бъдат арестувани, до момента в който не бъдат възобновени направените от страната разноски при интервенцията от корабособственика.

Припомням, че в публично писмо на съдружие " Черноморски изгрев ", изпратено до премиера Стефан Янев, министъра на превоза Христо Алексиев, шефа на " Морска администрация " Живко Петров и екоминистъра Асен Личев, се споделя, че „ времето за разтоварване на Vera SU изтича, тъй като от вторник времето ще направи избавителната интервенция невъзможна.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР