Към 8:20 часа вчера полицията получила сигнал, че в гориста

...
Към 8:20 часа вчера полицията получила сигнал, че в гориста
Коментари Харесай

21 мигранти са задържани вчера в гориста местност край село в община Лом

Към 8:20 часа през вчерашния ден полицията получила сигнал, че в гориста околност в региона на гробищния парк на село Орсоя в община Лом се движат група хора с раници. При инспекция се оказало, че това са чужденци без документи, които се показали за сирийци, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.

В групата е имало две дами и четири момчета под 18 години, а главната част били млади мъже. Те са разпитани, като са декларирали, че желаят да преминат река Дунав и да влязат в Румъния. Мигрантите са арестувани и предадени на управляващите за изясняване на статута им.

От полицейската дирекция в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че това е четвъртата група чужденци от арабски генезис, които биват залавяни в района от началото на годината. При някои от предходните случаи имаше и арестувани каналджии, които возели с коли мигрантите, а един съумя да избяга в гора в прохода Петрохан в Стара планина, след гонене от страна на полицията, като остави микробус, препълнен с хора.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg