Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1

...
Към 6 ч. тази сутрин електронно са се преборили 1
Коментари Харесай

Малко под 2 млн. души са се преброили онлайн

Към 6 ч. тази заран електронно са се преборили 1 937 000 души. Очакванията са до края на деня те да станат над 2 млн. души. Това съобщи в ефира на ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски, като добави, че не е изключено срокът още веднъж да бъде продължен. 

Най-голем е процентът на преброилите се електронно в София - 48.8%. На втори място е Варна с 35,5%. Изненадващо през цялото време е интензивността в Габрово, където 30% са се преброили онлайн. В Кърджали и Смолян са към 10%. 

Когато преброителите не ни намерят в дома ни, оставят записка с телефон, на който е добре да се обадим, с цел да се разберем по кое време ще е комфортно ново посещаване. Кодът, който се генерира след онлайн преброяването, може да се съобщи като бъде оставен на вратата, а преброителите да го вземат. Ако не сме се преборили онлайн, преброяването по домовете отнеме към 30 минути. Всеки преброител носи идентификационна карта със фотография. Телефонът, на който всеки може да се обади, в случай че се осъмни в нещо, е *2021.

" Не бих споделил, че има въпроси, които да затрудняват доста хората. Няма по какъв начин да затрудни някого въпросът на образованието да вземем за пример ", сподели още Цветарски. 

По думите му на практика няма контакт сред хората с преброителя, когато се предава кодът от електронното броене. " Този код, освен че удостоверява, че човек се е преброил електронно, той съдържа информация за преброителния сектор и броя на хората, които са преброени вътре, като на място се добавя информацията за постройките, която няма по какъв начин да бъде предоставена с електронно броене ", съобщи ръководителят на Национален статистически институт. 

Според него не е изключено удължение на периодите за електронното броене. " Обмисляме го в този момент. Това отсрочване обаче внася много проблеми за осъществяване на класическото броене с обход ", сподели още той. Според него удължаването може да е с няколко дни до седмица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР