Към 31 октомври – до крайния срок за втората вноска

...
Към 31 октомври – до крайния срок за втората вноска
Коментари Харесай

Плевен преизпълнява плана си за събиране на местните данъци

Към 31 октомври – до крайния период за втората вноска от локалните налози и такса битови боклуци, в хазната на Община Плевен са събрани 21 171 000 лева . Това е с близо 1,5 млн. лева повече, в сравнение с през същия интервал на 2017 година, заяви през днешния ден плевенският кмет Георг Спартански.
Той добави, че към края на октомври всички пера от събираемостта на локалните данъци са на плюс. От налог недвижими парцели са събрани 265 000 лева повече от плануваното за този интервал. От налог върху транспортните средства са събрани 189 000 лева допълнително. От налог придобиване на недвижими парцели – плюс 661 000 лева – в това перо годишният проект към този момент е надвишаващ с 5 % .
„ Отчита се леко оживление на пазара на недвижимите парцели в Плевен. Някои споделят, че това е обвързвано с нараствания брой на задграничните студенти в Медицинския университет. Оттам е и увеличеният брой жилища, които се оферират за продажба или чартърен. Не мисля, че това е единствената причина за раздвижването на пазара на недвижимостите. Но даже да е по този начин, това е хубава наклонност за Плевен “, разясни градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР