Към 3-ти април от началото на предизборната кампания в Районна

...
Към 3-ти април от началото на предизборната кампания в Районна
Коментари Харесай

31 преписки, 6 досъденби и едно бързо производства са образувани в РП-Плевен след изборите на 2 април

Към 3-ти април от началото на предизборната акция в Районна прокуратура – Плевен са формирани общо 31 преписки, 6 досъдебни производства и едно бързо произвеждане.

Това уточни пред публицисти представителят на Окръжна прокуратура – Плевен прокурор Диана Илиева в систематизираната информация за нарушаванията и закононарушенията, свързани с изборите за 49-то Народно заседание, които се организираха на 2 април.

Тя уточни, че спрямо предходните, също предварителни избори за парламент на 2 октомври 2022 година, Районна прокуратура – Плевен е работила по 46 преписки и 4 досъдебни производства.

„ Отбелязваме забележителен спад в преписките с цели 15 т.е. размерът на работа по отношение на нарушавания на изборните права на жителите е намалял “, сподели прокурор Илиева.

Към вчерашната дата – 3-ти април от Районна прокуратура – Плевен са постановени 28 отхвърли за формиране на досъдебни производства, защото по преписките не са открити данни за осъществено закононарушение от общ темперамент.

Една от преписките е изпратена в Софийска градска прокуратура, тъй като е открито, че е за лице с имунитет. Така от всичките 31 преписки остават две нерешени.

По досъдебните производства се работи интензивно, като все още няма предписан краен правосъден акт и привлечени обвинени, защото не са събрани задоволително доказателства за виновността на съответни лица, сподели прокурор Илиева.

Активно се работи по досъдебните производства, като по тях няма предписан краен правосъден акт и привлечени обвинени, защото не са събрани задоволително доказателства за виновността на съответни лица.

Прокурор Диана Илиева уточни положителната съгласуваност междупрокурори и чиновници на Министерство на вътрешните работи при работата по всички преписки, свързани с нарушавания и закононарушения по отношение на изборите тази неделя.

Относно преписката, изпратена в Софийска градска прокуратура, от плевенската прокуратура не прецизираха, дали става въпрос за претендент за депутат или друго служебно лице с имунитет.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР