Към 27 май са издадени 1995 заповеди за отпускане на

...
Към 27 май са издадени 1995 заповеди за отпускане на
Коментари Харесай

Близо 2000 родители в неплатен отпуск заради Covid-19 с помощ от 375 лева

Към 27 май са издадени 1995 заповеди за разпределяне на еднократна помощ от 375 лв. за фамилии с деца до 14 година, при които родителите са в неплатен отпуск, останали са без работа и приходи заради рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията от Covid-19. Това сочат данни на Агенцията за обществено подкрепяне, предоставени на Българска телеграфна агенция.

Подадените от 13 април до момента заявления-декларации за разпределяне на помощта са 5 231.
Помощта за родители в неплатен отпуск беше въведена като мярка за подкрепяне на родителите по време на рецесията с ковид. За нея са отделени 20 милиона лв., като помощта ще се отпуска, до момента в който има нужда от нея.

Еднократна помощ в размер до петкратния размер на обезпечения най-малък приход съществуваше и преди този момент, като нормално от нея се употребяват хората, потърпевши при повреди, пожари, бедствия. Условията за разпределяне на помощта, планувани в Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне, са свързани със " облекчаване на случайно зародили здравни, просветителни, комунално-битови и други жизненоважни потребности ".

От Агенцията за обществено подкрепяне показват, че в интервала от 1 януари 2020 година до 27 май 2020 година в дирекциите " Социално подкрепяне " са постъпили общо 11 682 заявления-декларации за разпределяне на еднократна обществена помощ по член 16 от Правилника за използване на Закона за обществено подкрепяне (ППЗСП), включително са и подадените 5 231 заявления-декларации за разпределяне на еднократната помощ за родители в неплатен отпуск, останали са без работа и приходи заради рестриктивните мерки, наложени по отношение на пандемията от Covid-19.

Към 27 май 2020 година са издадени общо 5 547 бр. заповеди за разпределяне на еднократна обществена помощ, включително 1 955 заповеди за разпределяне на еднократна помощ на фамилии с деца до 14 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР