Към 2400 са карантинираните деца и ученици „Февруари и март

...
Към 2400 са карантинираните деца и ученици „Февруари и март
Коментари Харесай

Вълчев: Има опасност учениците отново да се върнат у дома

Към 2400 са карантинираните деца и възпитаници

„ Февруари и март са рискови месеци за вирусните болести. Няма по какъв начин обаче да спрем да живеем, да учим и да се движим. Заради образованието си заслужава да предприемем обмислен риск. Ако обстановката се утежни, ограниченията още веднъж ще се затегнат. Всичко е допустимо. Опасността учениците още веднъж да се върнат вкъщи остава ". Това съобщи на брифинг просветителният министър Красимир Вълчев.

" Началото на образователната година е закрепено, а аз мога да дефинира единствено края ", изясни още Вълчев.

„ Добрата вест е, че при учениците от 1 до 4 клас няма закъснение, както предишни години при грипни ваканции. Имаме приблизително 3-4 седмици образование в електронна среда. Не може да се приказва за съществено разпространяване на болестта измежду децата, изключително в детските градини ", изясни Вълчев.

Според него всяко разхлабване на ограниченията е обвързвано с по-голямо разпространяване на ковид, а по-сериозният риск крият новите разновидности.

" Нужно е да се построи групов имунитет след имунизация, само че още е рано това да се случи. 24% са искащите да се имунизират измежду учителите ", сподели още Вълчев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР