Към 22 септември 2020 г. на територията на областта има

...
Към 22 септември 2020 г. на територията на областта има
Коментари Харесай

Учителка от Пловдив е с коронавирус

Към 22 септември 2020 година на територията на региона има 17 новодиагностицирани случаи на COVID-19, заяви регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева.
Случаите на COVID-19 на територията на региона, регистрирани в Националната осведомителна система, досега са общо 1 604.
"За изтеклите 24 часа има 3-ма приети в болница мъже, които са в приемливо положение. Те са настанени в лечебни заведения в Пловдив, единият е от община Лъки, друтите двама са от регионалния град. Общо приетите в болница заболели от Пловдивска област все още са 51, 4-ма от тях са на интензивно лекуване. От новите случаи има надлежно болни 12 мъже и 5 дами. Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1, Лъки – 1, Карлово - 1, Съединение – 1 и Марица – 1 ". През миналото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица ", заяви още регионалният шеф.
Всички нови случаи се изследват и се вземат съответните противоепидемични ограничения от РЗИ. Към днешна дата в региона под карантина са 248 лица. На домашно лекуване са 254 лица. Оздравели са 1 237.
Починали досега са 62-ма. Днес няма регистриран смъртен случаи с COVID-19.
„ Относно извършеното епидемиологично изследване от РЗИ в учебни заведения и детски заведения досега има единствено двама ученика с позитивни проби и един преподавател, надлежно две са карантинираните паралелки. Едната е в СУ “Паисий Хилендарски “ – това беше първият обявен случаи. Втората паралелка - на първокласника от СУ "Св. Константин-Кирил Филосов ".Преподавателят е работил с персонални защитни средства, спазвайки напътствията и по преценка на РЗИ не се постанова слагане на паралелки под карантина. Той също е от СУ "Св. Константин-Кирил Филосов ", разяснява още регионалният шеф и моли да не се всява непотребна суматоха.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР