Към 2030 г. делът на енергия, която се произвежда от

...
Към 2030 г. делът на енергия, която се произвежда от
Коментари Харесай

2030 г.: 40% от произведената енергия у нас ще е от ВЕИ мощности

Към 2030 година делът на сила, която се създава от ВЕИ мощности у нас се чака да доближи приблизително 40%. Това плануват новите модели в Интегрирания проект енергетика - климат, заяви заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова на енергиен конгрес.

След 16 години възобновимите енергийни източници ще създават 11 електрическа енергия. До тогава България би трябвало да се откаже от силата от въглища. Освен това нуклеарната енергетика е безспорният избор на България, като в интервала 2035 и 2040 се плануват към 2 гигавата нови нуклеарни мощности в системата, сподели Петрова.

" При всички положения при подобен модел са обезпечени доставките на позволими цени. Това е нещо също, което се регистрира в моделите. Каква би била цената на създадената сила, тъй като задачата е освен да имаме сигурни, само че да имаме и позволими доставки и то за всички консуматори, в това число индустриални, в това число и битови ", съобщи заместник-министърът на енергетиката Ива Петрова, представена от.

Министърът на околната среда и водите Юлиян Попов акцентира, че за първи път производството на ток от вятърна сила надвишава това от газ, без значение от спада на цените на синьото гориво и от обстоятелството, че България към момента няма задоволително построени вятърни централи.

" Данните от дълго време демонстрират, че газът не е преходно гориво и не работи като преходно гориво. Дали ние гледаме на газа като на преходно гориво, желаеме да бъде преходно гориво, е една работа. Как той се държи е друга работа. Газовото електропроизводство предходната година падна с 15%. Няма по какъв начин да е преходно гориво. Ако беше преходно гориво, щеше да се качи с 15% ", сподели Попов.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР